BE-ja deklarohet për pagesën e rrymës në veri, nuk lejon të shpenzohen mjetet e fondit për veriun

Ndërkaq lidhur me këtë kishte propozime se rryma në veri të paguhet nga Fondi për Veriun, fond ky i themeluar si pjesë e marrëveshjeve Kosovë-Serbi në Bruksel.

Lidhur me ketë është deklaruar zyra e BE-së në Prishtinë.

Në përgjigjen dhënë për gazetën “Epoka e re”, Zyra e BE-së në Prishtinë ka thënë se mjetet e Fondit të veriut mund të përdoret vetëm për investime për të promovuar zhvillimin socio-ekonomik dhe për të mirën e popullatës lokale në komunat veriore.

“Siç përcaktohet në Marrëveshjen e Dialogut të lehtësuar nga BE-ja mbi Grumbullimin e të Ardhurave Doganore, Fondi i Zhvillimit për veriun e Kosovës mund të përdoret vetëm për investime për të promovuar zhvillimin socio-ekonomik dhe për të mirën e popullatës lokale në komunat veriore. Propozimet e projekteve parashikohet të paraqiten nga katër komunat për shqyrtim nga një bord menaxhues prej tre anëtarësh, i përbërë nga Ministri i Financave, një përfaqësues i komunitetit Serb të Kosovës, dhe kryesuar nga përfaqësuesi i posaçëm i BE-së”, është thënë në përgjigjen e zyrës së BE-së.

error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker