Apple, Google, Mozilla dhe Microsoft po punojnë në një projekt të përbashkët

Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla kanë vendosur të bashkohen dhe të punojnë në një projekt të përbashkët.

Prodhuesit kryesorë të shfletuesve – Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla – po punojnë së bashku “për të avancuar një platformë të përbashkët të zgjerimit të shfletuesit”.

Ky “Grup i Komunitetit të WebExtensions” i sapo formuar shpjegoi se po përpiqet t’ua bëjë më të lehtë zhvilluesve të shkruajnë kode.

Ndërsa shfletuesit e tjerë të mëdhenj përdorin motorin Chromium, Safari ka qenë veçanërisht i etur për zgjerimin e ekosistemit të tij plug-in, pasi Apple lëshoi mjete të reja shkarkimi për zhvilluesit në WWDC vitin e kaluar.

Ai tani po punon me ekipet prapa Chrome, Edge dhe Firefox për një specifikim që në mënyrë ideale do të rrisë performancën dhe do të mbajë larg shtesat e dëmshme.

Statuti i grupit është tani i dukshëm dhe Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla janë duke punuar së bashku në draftin e parë të specifikimeve të propozuara. /Njeshi/

The post Apple, Google, Mozilla dhe Microsoft po punojnë në një projekt të përbashkët appeared first on Njeshi.

error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker