Facebook nuk dëshiron ta shesë gjeneratorin GIF

Facebook ka kundërshtuar shitjen e motorëve të kërkimit GIF, duke sfiduar përfundimin e rregullatorit britanik se blerja e Giphy mund të shtrembërojë konkurrencën midis rrjeteve sociale.

Facebook njoftoi blerjen e Giphy vitin e kaluar për të integruar bazën e të dhënave të madhe të gif -ve në Instagram dhe aplikacione të tjera.

Portali Axios vlerësoi vlerën e transaksionit në 400 milionë dollarë. Përveç bazës së të dhënave, Giphy gjithashtu ofron mjete për krijimin dhe ndarjen e gif -ve.

Planet e Facebook janë penguar nga rregullatori i konkurrencës në Mbretërinë e Bashkuar CMA, duke filluar një hetim në fillim të këtij viti mbi dyshimet se blerja e Giphy nga ana e tij mund të shtrembërojë konkurrencën e barabartë mes mediave sociale.

API i Giphy përdoret gjithashtu nga konkurrentët e Facebook Twitter, Pinterest, Slack, Reddit, dhe CMA më parë ka përfunduar paraprakisht që marrëveshja e blerjes duhet të përfundojë, si dhe se Facebook mund të ketë nevojë të shesë Giphy. /Rahoveci.INFO/

The post Facebook nuk dëshiron ta shesë gjeneratorin GIF appeared first on Rahoveci.INFO.

error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker