Borrell thirrje Kurtit e Vuçiqit: Kthejuni dialogut, shmangni provokimet e veprimet e njëanshme

Përfaqësuesi i lartë i BE-së, Joseph Borrell i ka bërë thirrje Kosovës dhe Serbisë që të de-përshkallëzojnë tensionet në veri të vendit, shkruan Rahoveci INFO.

Sipas BE-së, çdo veprim apo provokim i njëanshëm duhet të shmanget pasi që mund të prodhojë pasoja që do të ishin fatale për interesat e rajonit.

“Ne i bëjmë thirrje udhëheqjes në Beograd dhe Prishtinë të ketë një qasje të përgjegjshme dhe të punojë përmes Dialogut të lehtësuar nga BE për të shmangur ndonjë përshkallëzim të mëtejshëm, për të rivendosur një atmosferë paqësore dhe për të punuar në zgjidhje të zbatueshme. Theshtë në interesin e të gjithëve të kërkojnë një rrugë përpara që mundëson lirinë e lëvizjes dhe që përmirëson jetën e përditshme të njerëzve”, thuhet në deklaratën e BE-së.

Thirrja e plotë e Borrell:

Bashkimi Evropian bën thirrje për një de-përshkallëzim të menjëhershëm në veri të Kosovës. Çdo provokim ose veprim i njëanshëm duhet të shmanget pasi ato do të shkonin drejtpërdrejt kundër interesave të njerëzve të rajonit.

Ne i bëjmë thirrje udhëheqjes në Beograd dhe Prishtinë të ketë një qasje të përgjegjshme dhe të punojnë përmes Dialogut të lehtësuar nga BE për të shmangur ndonjë përshkallëzim të mëtejshëm, për të rivendosur një atmosferë paqësore dhe për të punuar në zgjidhje të zbatueshme. Është në interesin e të gjithëve të kërkojnë një rrugë përpara që mundëson lirinë e lëvizjes dhe që përmirëson jetën e përditshme të njerëzve.

Dialogu i lehtësuar nga BE-ja është platforma e vetme për të adresuar dhe zgjidhur të gjitha çështjet e hapura, dhe ne i nxisim fuqimisht të dyja palët që ta përdorin plotësisht atë.

Theksojmë edhe një herë se të gjitha marrëveshjet e arritura në procesin e Dialogut të lehtësuar nga BE që nga fillimi i tij në 2011 mbeten të vlefshme dhe detyruese për të dyja Palët. Marrëveshjet e kaluara formojnë një element të rëndësishëm për normalizimin gjithëpërfshirës të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë. BE dhe Shtetet Anëtare i bëjnë thirrje Kosovës dhe Serbisë që të respektojnë dhe zbatojnë plotësisht të gjitha detyrimet e tyre të Dialogut pa asnjë vonesë të mëtejshme. /Rahoveci INFO/

error: Ku po shkon !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker