FANATIZMI , sa është prezent dhe i dëmshëm në shoqërin tonë !

FANATIZMI , sa është prezent dhe i dëmshëm në shoqërin tonë !
Rahoveci INFO – Drejt, shpejt, guximshëm… 13 vitë me ju!

Shkruan Hafir Hoxha

Fanatizmi dëmton suksesin , ecurit dhe standardin jetsorë të njeriut sepse nuk lejon veprimet, kontributet, aktivitet e kuadrave profesionale si resurse njerzore të hyn në funksion të avancimit të shoqëris.

Ato resurse njerzore me kualitet dhe cilsi të lartë në profesione të ndryshme izolohen, mbyllen, nuk eksploatohen , nuk futen në funksion në shëqëri nga fanatikët sepse ata ndjejn rrezikun e tyre individual prandaj krijojn rreth me njerëz me vlera më te ulta se sa vet fanatikët që të sundojn më mirë me ta dhe mes tyre me shoqërin!

Fanatizmi është një gjendje shpirtërore ku nuk ka më kufizime në veprimet që fanatiku ndërmerr për të triumfuar idealet e ti. Një fanatik mund të vrasë ose sakrifikojë jetën e tij për të çuar përpara çështjen ose doktrinën e tij.

Fjala fanatizëm rrjedh nga fanum, që në latinisht do të thotë “tempull”. Prandaj fillimisht përcakton një qëndrim fetar, por me një nocion tepricë që mund të shkojë deri në vrasje.

Volteri argumenton se filozofia është i vetmi ilaç për fanatizmin: “Fanatizmi është të kuptoni çfarë është transporti për ethet, çfarë hidhërimi është për zemërimin. Ai që ka ekstazi, vizione, që i merr ëndrrat për realitete dhe imagjinatat e tij për profeci, është një entuziast; ai që e mbështet marrëzinë e tij me vrasje është fanatik.

Sa njerëz me karakter FANATIK kemi ne në shoqërin tonë zë cilët me intriga kan arrit në detyra dhe funksione udhëheqëse dhe tani si fanatik eliminoj resurset njerzore me eksperirnce dhe kualitet profesional ekuivalent të nevojshëm për shoqërin tonë që nuk shfrytëzohen dhe tretën dal nga dal në heshtje të tyre modeste ! Sa individ , funksionar të ndyshëm njfni ju në rrethin tuaj që jan fanatik e që me veprimet e tyre fanatike ngulfatin strukturat njrrëzit të gjer që do të ishin të dobijshëm në shëqëri ?

HH

Lajmet FANATIZMI , sa është prezent dhe i dëmshëm në shoqërin tonë ! >> Rahoveci INFO. Shkruar nga: Haka Ademi

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!