ZRrE i drejtohet Gjykatës Supreme mbi vendimin e çështjes për tarifat

Zyra e Rregullatorit të Energjisë, ka bërë të ditur se është duke u konsultuar me të gjitha institucionet relevante të Republikës së Kosovës si dhe palët tjera, që sa më shpejtë të gjejë zgjidhje për mënyrën e implementimit të vendimit nga Gjykata e Apelit.

Madje thuhet se ZRrE i është drejtuar edhe Gjykatës Supreme lidhur me hapat e mëtejshëm, përcjell klankosova.tv.

”ZRRE, më datë 18 maj 2022, nga Gjykata e Apelit, ka pranuar Aktvendimin me të cilin, Gjykata ka refuzuar ankesën e ZRRE-së dhe ka vërtetuar Aktvendimin e Gjykatës Themelore për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit për tarifat me pakicë të energjisë elektrike, të aprovuar nga ZRRE, derisa Gjykata të vendosë me vendim përfundimtar gjyqësor, përkitazi me padinë e paditëses.

Bordi i ZRRE-së, në një mbledhje te jashtëzakonshme, të premten më datë 20 maj 2022, mori vendim që të zbatojë Aktvendimin e Gjykatës, duke shtyrë ekzekutimin e vendimit për tarifat me pakicë të energjisë elektrike. Vendimi është publikuar në faqen zyrtare të ZRRE-së, si dhe i njëjti i është dërguar operatorëve të rregulluar në sektorin e energjisë.

Pas pranimit të Vendimit, Furnizuesi i Shërbimit Universal (FSHU) me energji elektrike ka kërkuar udhëzime nga ZRRE lidhur me mënyrën e zbatimit të vendimit të ZRRE-së, i cili ka rrjedh nga Aktvendimi i Gjykatës së Apelit. KOSTT, po ashtu përmes një reagimi publik, është shprehur se situata e krijuar pas Aktvendimit të Gjykatës së Apelit, rrezikon sigurinë e furnizimit me energji elektrike si dhe marrëveshjen e kyçjes me ENTSO-E.

Duke qenë se Aktvendimet nuk përmbajnë sqarime se si të zbatohen ato, duke krijuar paqartësi të mëdha të zbatimit, ZRRE i është drejtuar Gjykatave kompetente për udhëzime se si të zbatohet Aktvendimi për Shtyrjen e ekzekutimit të Vendimit për tarifat me pakicë të energjisë elektrike. Njëkohësisht, ZRRE i është drejtuar Gjykatës Supreme përmes ushtrimit të mjeteve të jashtëzakonshme juridike.

ZRRE është duke u konsultuar me të gjitha institucionet relevante të Republikës së Kosovës si dhe palët tjera të interesit, që sa më shpejtë të gjejë zgjidhje për mënyrën e implementimit të vendimit”, thuhet mes tjerash në njoftim.

Lajmet ZRrE i drejtohet Gjykatës Supreme mbi vendimin e çështjes për tarifat >> Rahoveci.info.

Ballina
RadioRahoveci
Video
Këmbimi
Moti
error: Ku po shkon !!